El Nasional prestaje da izlazi u štampanom izdanju

Poslednji opozicioni list koji izlazi na nacionalnom nivou u Venecueli El Nasional prekida svoje štampano izdanje pogođen pritiscima vlade i nestašicama papira.

Izvor: Beta

Petak, 14.12.2018.

00:24

El Nasional prestaje da izlazi u štampanom izdanju
Foto: Thinkstock

To su saopštili su urednici lista.

Posle 75 godina izlaženja, u petak će izaći poslednje štampano izdanje lista. Posle toga će list izlaziti samo u onlajn verziji, naveli su direktori.

"Izdržali smo duže od drugih, ali na kraju nismo mogli da opstanemo", rekao je predsednik i generalni direktor El Nasionala Migel Otero za španski list ABC.

List je poznat po oštroj kritici vlade Venecuele, nekada bogate zemlje koja je upala u teškoće tokom dve decenije socijalističke vlasti.

I pokojni predsednik Ugo Čaves i sadašnji predsednik Nikolas Maduro zategli su odnose s medijima i optužuju novinare da doprinose antivladinim zaverama i da objavljiuju lažne vesti.

Otero je rekao da vladina kontrola nad uvozom papira predstavlja jednu od najvećih prepreka. On je rekao i da je pritisak na listi i njegove direktore rastao poslednjih 15 godina i naveo nalet tužbi, poreskih revizija i restrikcija za oglašavanje. Otero je pobegao iz zemlje pre nekoliko godina zbog pretnji vlasti da će mu suditi.

Više od deset drugih lokalnih novina u Venecueli su takođe prestali da izlaze poslednjih godina. ;

Urednici i novinari danas u redakciji rekli su da nisu zastrašeni i da će nastaviti da objavljuju kritične vesti onlajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: