Vulin: Vučić obavešten, vojska spremna

Beograd -- Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio da je sagledana situacija na prostoru KiM i da je o svakom detalju obavešten i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Ministarstvo odbrane
Tanjug/Ministarstvo odbrane

"Do kasno sinoć imali smo sastanke sa predsednikom Republike i vrhovnim komandantom Aleksandrom Vučićem. On je obavešten o svakom detalju sa svim onim šta se dešava na prostoru KiM, ne samo od predstavnika Vojske Srbije, već i od BIA, ministarstva unutrašnjih i spoljnih poslova", rekao je Vulin za TV Pink.

On je dodao da je predsednik veoma zabrinut i zainteresovan za sve što se dešava na prostoru na KiM, te da će sve odluke donositi na osnovu neposrednog uvida u sve što se dešava na tom prostoru.

"Mi smo kao Vojska spremni da ispunimo svako naređenje našeg vrhovnog komandanta, to je naš zadatak. Kakvo će naređenje biti doneto o tome će odlučiti vrhovni komandant", istakao je Vulin.

Dodaje da će on i načelnik Generalštaba VS general-potpukovnik Milan Mojsilović biti danas u Kopnenoj zoni bezbednosti, a da će vojnike posetiti i predsednik Srbije.

"Predsednik će, kada oceni da je potrebno, doći u obilazak naših jedinica i u Kopnenoj zoni bezbednosti i u rejonu odgovornosti Treće i Četvrte brigade Vojske Srbije. Predsednik je u neprekidnoj komunikaciji sa vojnim rukovodstvom, ali i sa svima onima koji mogu da doprinesu nekom informacijom za sve što se dešava na KiM", objasnio je Vulin.

strana 1 od 137 idi na stranu