"Da li je bolje da me obese, ili razapnu na kolac?"

Pritisci, verbalna upozorenja, fizički napadi, pretnje smrću, postali su nažalost sastavni deo novinarskog posla u Srbiji.

Izvor: B92

Petak, 14.12.2018.

09:22

Screenshot/TV Prva

Statistika pokazuje da se za poslednjih deset godina dogodilo više od 700 raznih incidenata u kojima su meta bili poslenici javne reči.

Može li sedma sila sama da zaštiti profesiju, koliko su lokalna sredstva informisanja pod većim pritiskom i ucenama moćnika, političara i kriminalaca iz svog okruženja, da li je krajnje vreme za novinarsku solidarnost protiv nasilja - samo su neka od pitanja na koja su ovog jutra u Pregledu štampe u Jutarnjem programu TV Prve odgovarali Veljko Lalić, glavni i odgovorni urednik "Nedeljnika" i Veran Matić, predsednika Komisije za istraživanje ubistava novinara.

Opširnije u VIDEO-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: