Vučić: Danas je formirana takozvana vojska Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je "takozvana vojska Kosova" formirana na ilegalan i protivpravan način.

Izvor: B92

Petak, 14.12.2018.

20:05

Vučić: Danas je formirana takozvana vojska Kosova
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

"Sve što su uradili Albanci uradili su u suprotnosti sa normama javnog prava i sa sopstvenim najvišim pravnim aktom Ustavom i pokazali, kao i njihovi zaštitnici i sponzori, da im nije stalo do poštovanja prava i pravde nego do provođenja gole sile, napada na Srbe i neskrivenog napada na Srbiju", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić je rekao da je Srbija uložila ogromne napore da očuva mir i kompromis, a da je danas sasvim jasno da ni Albanci ni njihovi sponzori nisu želeli mir.

On je kao kosovske sponzore označio SAD, Veliku Britaniju, a po pitanju vojske i Nemačku.

Vučić je istakao i da je stvorena atmosfera da je gaziti i rušiti Srbiju dobro, ka oi da se Srbiji prebacuje to što je mirnom, demokratskom politikom nastojala da zaštiti svoje državne i nacionalne interese.

Vučić je podsetio da nam neretko spolja zameraju da smo se, navodno suprotno dijalogu, zalagali za povlačenje priznanja takozvanog nezavisnog Kosova od pojedinih zemalja koje su ga priznale.

"Kažu, to nije u duhu dijaloga i to ne treba da se radi, a zaboravili su da kažu da je dok smo vodili dijalog čak 19 zemalja priznalo nezavisnost Kosova, a onda im smeta kada 12 zemalja povuče priznanje", rekao je Vučić.

Prištini, kaže, ni dan-danas ne pada na pamet da izvrši formiranje Zajednice srpskih opština.

"Ali gaziti i rušiti Srbiju je dobro, jer Srbija valjda treba da učestvuje kao 'pile koje donosi glavu na panj' i svako tu glavu može da odseče", primetio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: