"Izbori odgovaraju vlasti, Vučić bi trebalo da razgovara"

Predsednik LDP Čedomir Jovanović ocenio je da ideja raspisivanja izbora u ovom trenutku odgovara samo vladajućoj koaliciji.

Izvor: B92

Petak, 14.12.2018.

19:32

screenshot

On je dodao da bi najbolje bilo da se izbori raspišu "posle postizanja dogovora Beograda i Prištine".

Jovanović je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da se "izbora ne plaši, niti želi da sačuva svoje poslaničko mesto", već da je potreban okrugli sto da bi se dogovorila politika, njeni ciljevi i način na koji ih treba ostvariti.

"Na tom okruglom stolu (Aleksandar) Vučić bi trebalo da razgovara sa opozicijom o njenim zahtevima, posebno o pitanju medijskih sloboda, kao i o izbornim procedurama, a posebno o kontroli izbora i biračkih spiskova", kazao je Jovanović.

Navodeći da je potreban politički dogovor o međusobnim unutrašnjim političkim odnosima, lider LDP je ocenio da "nema ništa od evropske Srbije, ako ulazimo sa podelama".

On je ocenio da u Prištini postoje podele između predsednika Kosova Hašima Tačija i drugih političara prema ideji razganičenja, ali da su jedinstveni o vojsci Kosova, carinskim taksama i sprovođenju policijskih akcija na severu Kosova.

Govoreći o građanskom protestu u Beogradu prošle subote, Jovanović je ocenio da oni nisu "samo posledica Vučićeve politike, već i frustracije i nezadovoljstva građana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: