Netanjahu preti: Izravnaćemo račune

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu naredio je uvođenje čitavog niza bezbednosnih mera na Zapadnoj obali.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2018.

21:43

Netanjahu preti: Izravnaćemo račune
Foto: Tanjug/AP

Mere se uvode kao odgovor na jutrašnji oružani napad u kojem su ubijena dva izraelska vojnika.

Netanjahuov kabinet je saopštio da je on dao instrukcije za ubrzano rušenje kuća napadača u roku od 48 sati, povećanje pritvora za ekstremiste Hamasa na Zapadnoj obali i pojačanje izraelskih snaga u tom području.

On je takođe naredio pojačanje bezbednosti na putevima i postavljanje kontrolnih punktova.

Netanjahuov kabinet je naveo i da je on odlučio da legalizuje hiljade postojećih domova jevrejskih naseljenika na Zapadnoj obali za koje kaže da su izgrađeni u „dobroj veri“, ali čiji status nejasan.

Govoreći na jednoj vojnoj ceremoniji izraelski lider je rekao da je Izrael pretrpao težak udarac današnjim oružanim napadom.

"Mi ćemo izravnati račune s bilo kim koji je to uradio. Princip kojim se rukovodimo da ko god pokuša da nas povredi smatraćemo ga odgovornim. Naši neprijatelji to znaju i mi ćemo ih naći", zapretio je Netanjahu koji je i ministar odbrane.

Izraelski mediji navode da je on predvideo i promovisanje izgradnje 82 nova stana u jevrejskom naselju Ofra i dve nove industrijske zone kraj dva jevrejska naselja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: