KiM: Leci o "mobilizaciji", poziv na patroliranje severom

U Južnoj Mitrovici pojavili su se leci u kojima grupa "Oshtima" poziva "na mobilizaciju", kao i na patroliranje delovima severa pokrajine gde žive Albanci.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.12.2018.

22:28

KiM: Leci o
Foto:EPA-EFE/ Kushtrim Ternava

To prenosi Kossev.

Pokret "Oshtima", koji je potpisao ovaj proglas, navodi kao razlog za to navodne pretnje "po teritoriju i albanski narod“, a koje vide u najavama pojedinih političara za "korekciju granica", prenosi Kossev.

Oni pozivaju građane koji, kako kažu, "osećaju albansku krv u svojim venama" da se organizuju i patroliraju u oblasti sela Čabra, Vlahija, Seljac, Lipa, Boljetin, Žaž, Košutovo, Ceranjska Bistirica, ali i oko Suvog dola, ibarskog mosta i naselja Tri solitera.

Ova grupa na mobilizaciju poziva zbog "sumnjivih osoba" za koje oni tvrde da su primećene u ovim selima i koje su se navodno lažno predstavljale, a koje, kako se u ovom letku navodi – govore srpski.

Te osobe su, prema mišljenju ove organizacije, „obeležavale teritoriju“ koja će navodno „ponovo biti okupirana“.

Do sada se institucije sa juga o ovome nisu oglašavale, a Kos se nije uspeo da dobije komentar od Kosovske policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: