Nađen eksploziv kod Gazimestana; "Neko hoće incident"

Kosovska policija potvrdila je za Ekspres onlajn da je u selu Mazgit, u blizini Gazimestana, na relaciji Priština-Mitrovica, pronađeno 15 kilograma eksploziva.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2018.

18:52

Nađen eksploziv kod Gazimestana;
Foto: Tanjug/AP/Bojan Slavkoviæ

Kako prenosi KTV, portparolka policije u regionu Prištine Flora Ahmeti rekla je da su policijske jedinice na licu mesta.

Ona je navela da su informacije o sumnjivom vozilu dobijene danas oko 14.00 sati i da su nakon toga policijske jedinice došle na lice mesta i trenutno preduzimaju operativne radnje, prenosi Koha.

Policija je blokirala taj putni pravac dok se ne završe policijske aktivnosti i pokrenula istragu o okolnostima koje se tiču slučaja, rekla je Flora Ahmeti.

Kosovska ambasadorka u SAD Vljora Čitaku ocenila je da je očigledno da je "neko" zainteresovan za destabilizovanje Kosova i izazivanje incidenata, uoči sutrašnjeg glasanja o transformaciji kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku.

Vljora Čitaku je to napisala na svom nalogu na Tviteru nakon što je kosovska policija potvrdila za Ekspres onlajn da je u selu Mazgit, u blizini Gazimestana, na relaciji Priština - Mitrovica, pronađeno 15 kilograma eksploziva.

"Kosovska policija upravo je otkrila 15 kilograma eksplozivnog materijala u blizini Gazimestana. Očigledno je da je neko zainteresovan za destabilizovanje Kosova i izazivanje incidenata dan uoči glasanja o KBS (kosovskim bezbednosnim snagama)", navela je Vljora Čitaku na svom nalogu na Tviteru. Ona je u odvojenoj poruci na Tviteru ocenila da je sutra veoma važan, "istorijski dan", jer će Kosovo usvojiti zakon, koji omogućava formiranje vojske. Ona tvrdi da taj korak ne predstavlja pretnju ni po koga, kao i da nije usmeren ni protiv koga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: