Nađen eksploziv kod Gazimestana; "Neko hoće incident"

Priština -- Kosovska policija potvrdila je za Ekspres onlajn da je u selu Mazgit, u blizini Gazimestana, na relaciji Priština-Mitrovica, pronađeno 15 kilograma eksploziva.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP/Bojan Slavković
Foto: Tanjug/AP/Bojan Slavković

Kako prenosi KTV, portparolka policije u regionu Prištine Flora Ahmeti rekla je da su policijske jedinice na licu mesta.

Ona je navela da su informacije o sumnjivom vozilu dobijene danas oko 14.00 sati i da su nakon toga policijske jedinice došle na lice mesta i trenutno preduzimaju operativne radnje, prenosi Koha.

Policija je blokirala taj putni pravac dok se ne završe policijske aktivnosti i pokrenula istragu o okolnostima koje se tiču slučaja, rekla je Flora Ahmeti.

Kosovska ambasadorka u SAD Vljora Čitaku ocenila je da je očigledno da je "neko" zainteresovan za destabilizovanje Kosova i izazivanje incidenata, uoči sutrašnjeg glasanja o transformaciji kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku.

Vljora Čitaku je to napisala na svom nalogu na Tviteru nakon što je kosovska policija potvrdila za Ekspres onlajn da je u selu Mazgit, u blizini Gazimestana, na relaciji Priština - Mitrovica, pronađeno 15 kilograma eksploziva.

"Kosovska policija upravo je otkrila 15 kilograma eksplozivnog materijala u blizini Gazimestana. Očigledno je da je neko zainteresovan za destabilizovanje Kosova i izazivanje incidenata dan uoči glasanja o KBS (kosovskim bezbednosnim snagama)", navela je Vljora Čitaku na svom nalogu na Tviteru. Ona je u odvojenoj poruci na Tviteru ocenila da je sutra veoma važan, "istorijski dan", jer će Kosovo usvojiti zakon, koji omogućava formiranje vojske. Ona tvrdi da taj korak ne predstavlja pretnju ni po koga, kao i da nije usmeren ni protiv koga.

strana 1 od 137 idi na stranu