Tači: Pozivam pripadnike OVK da se odazovu pozivu

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je borba tzv. Oslobodilačke vojske Kosova bila pravedna, da je Kosovo bilo "žrtva Srbije".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

Tači je istakao i da se dogodilo "etničko čišćenje u merama genocida", ali je pozvao pripadnike OVK da se odazovu pozivima Specijalnog suda.

On je to napisao na svom Fejsbuku, reagujući na vesti da je nekoliko pripadnika takozvane OVK pozvano da se javi Specijalističkim komorama.

"Naši borci slobode uvek su bili primer u regionu, ne bežeci od pravde. I danas u novonastaloj situaciji, svaki bivši borac treba da sačuva i neguje vrednosti borca, i da se odazovu pozivu koje im je poslao Specijalni sud. Kosovo veruje u istinu, pravdu i transparentne procese. Samo tako možemo da gradimo evropsko Kosovo, na njegovom sigurnom putu prema NATO-u i EU", napisao je Tači.

On je dodao i da je Kosovo bilo "žrtva Srbije".

"Na Kosovu se desilo etničko čišcenje u merama genocida. Naša borba je pravedna i zasnovana na principima slobode i pravde. Pravda treba da postoji za sve, bez obzira na etničku pripadnost”, napisao je Tači, preneo je RTK na srpskom jeziku.

Predsednik organizacije veterana bivše OVK Husni Gucati pozvao je pripadnike OVK da se ne odazivaju pozivima Specijalnog tužilaštva i Specijalnog suda, ocenivši da se radi o "rasističkom sudu".

strana 1 od 137 idi na stranu