Uhapšen Slobodan Kašćelan

Slobodan Kašćelan, koji slovi za vođu kriminalnog "Kavačkog klana", i za kojim je 2016. godine raspisana poternica, uhapšen je u Češkoj.

Izvor: Beta, Vijesti

Četvrtak, 13.12.2018.

14:43

Uhapšen Slobodan Kašćelan
Ilustracija: Thinkstock

Uprava policije Crne Gore je saopštila da je on uhapšen pošto su crnogorski inspektori javili kolegama iz Češke, gde je Kašćelan.

Protiv njega se vodi nekoliko postupaka u Crnoj Gori: za pokušaj ubistva, za stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo zelenaštva.

Sumnja se da je u Prčnju 2010. godine pokušao da ubije I. M. i da je te godine na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju koja se bavila iznudom, zelenašenjem, drogom, podmićivanjem.

Kako je dodaje, često je menjao mesto boravka i koristio lažne identitete.

Policija je saopštila da je na tom slučaju sarađivala s policijama Češke, Nemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugal, Španije i Kosova.

Policija Crne Gore dodaje da je u toku dogovor s vlastima Češke za određivanje ekstradicionog pritvora po međunarodnoj poternici, radi izručenja Kašćelana Crnoj Gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: