"Izvesno da je požar u kući novinara namerno izazvan"

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da je sasvim izvesno da je požar u kući novinara portala Žig info Milana Jovanovića namerno izazvan.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/ MUP Republike Srbije/ Odeljenje za medije i komunikacije/ nr
Foto: Tanjug/ MUP Republike Srbije/ Odeljenje za medije i komunikacije/ nr

"Imamo još neke činjenice koje su nam poznate i proveravamo ih", rekao je Stefanović u Beogradu nakon promocije nove klase vatrogasaca-spasilaca. On je izjavio da je policija uzela izjavu od Jovanovića i naveo da je istraga u toku, zbog čega ne može da otkriva puno detalja.

Stefanović je rekao da će u toku dana biti saslušane neke osobe po zahtevu tužilaštva kao i neke na koja policija sumnja. "Moramo naći brzo počinioce i tako pokazati snagu i odlučnost države", rekao je on.

Na pitanje o pretnjama upućenim novinarki Studija B Barbari Životić, Stefanović je rekao da će, kao i u slučaju napada na Jovanovića, policija i tužilaštvo sve istražiti. Ministar je rekao da se zalaže za pooštravanje sankcija za sve koji koriste fizičko nasilje.

"Nema razlike u tome da li se nekom ne sviđa kako izveštava neki novinar, pa je onda prihvatjiva pretnja silovanjem ili smrću, a da to prema nekim drugima nije prihvatljivo", rekao je on.

strana 1 od 108 idi na stranu