"Novac od nagrade ću proslediti Jovanoviću"

Glavni urednik lista "Nedeljnik" Veljko Lalić odlučio je da novčani deo nagrade "Aleksandar Tijanić" prosledi novinaru Milanu Jovanoviću iz Vrčina.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2018.

12:45

screenshot

Jovanoviću su u napadu izgorele kuća, garaža i automobil.

Kako se navodi u saopštenju, Lalić je rekao da na taj način želi da što pre pomogne Jovanoviću kako bi sredio kuću što pre, ali i da skrene pažnju na položaj novinara na lokalu.

"Novinarima u malim sredinama mnogo je teže da rade svoj posao nego nama u mejnstrim medijima. Još pamtimo slučaj mog dragog kolege Milana Pantića iz Večernjih novosti, čije ubice i dalje nisu pronađene, i ja se nadam da se to više nikad neće ponoviti u Srbiji, iako smo pre dva dana lako mogli da dođemo u istu situaciju u Vrčinu", naveo je on.

Lalić je dodao da za njega nema goreg napada na slobodu i demokratiju jednog društva od napada na novinara zbog teksta ili istraživanja.

"Apelujem na policiju da hitno pronađe napadače na Milana Jovanovića i njegovu suprugu, ali i konačno reši ubistvo novinara Milana Pantića", rekao je Lalić.

On je naglasio da će još danas Jovanoviću pokušati da uplati novac od nagrade od 2.000 koju je dobio od UNS, i čestitao mu na novinarskoj hrabrosti i borbenosti.

Nepoznate osobe su u noći između utorka i srede ubacile molotovljev koktel u kuću novinara Jovanovića nakon čega su u požaru izgoreli kuća, garaža i automobil, a Milan Jovanović i njegova supruga zbrinuti su u bolnici zbog posledica udisanja dima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: