Mej najavila povlačenje pre izbora 2022.

London -- Tereza Mej rekla je na sastanku poslanika vladajuće Konzervativne partije da neće raspisati vanredne izbore pre narednih izbora, koji su zakazani za 2022.

Izvor: Beta/AFP
Podeli
Foto: Tanjug/AP/Stefan Rouseau
Foto: Tanjug/AP/Stefan Rouseau

To javlja Rojters pozivajući se na jednog od poslanika koji su prisustvovali sastanku Aleka Šelbruka.

Obraćajući se novinarima, Šelbruk je dodao i da je Mej rekla da ne namerava da predvodi Konzervativnu partiju na izborima 2022. godine, prenosi Rojters.

Mej se obratila konzervativnim poslanicima uoči glasanja o nepoveranju u njeno rukovodstvo.

Kako je rekao Šelbruk, Mejova je navela da se neće kandidovati na izborima 2022. godine.

Britanska premijerka pozdravljena je treskanjem u sto kada je ušla u donji dom parlamenta što obično predstavlja znak odobrenja.

Međutim, napominje AP, Mej se suočava sa teškom publikom, među kojoj su i njeni rivali poput bivšeg šefa diplomatije Borisa Džonsona i bivšeg ministra za Bregzit Dejvid Dejvis.

Džonson i Dejvis spadaju u kritičare dogovora o Bregzitu koji je Mej postigla sa EU. Tajno glasanje o poverenju Mej biće održano večeras, a premijerki je potrebna prosta većina - 158 od 315 glasova - kako bi ostala na svojoj poziciji.

Britanska premijerka poručila je ranije danas da će eventualni novi lider morati da produži rok za izlazak Britanije iz Evropske unije, a možda i da obustavi ceo proces Bregzita.

strana 1 od 380 idi na stranu