Drama se nastavlja: Gde je napadač? Podignuta bezbednost

Bilans napada na Božićnom sajmu u Strazburu: Dvoje ubijeno, 14 povređeno. Nejasno šta je s napadačem. Neki mediji tvrde da je opkoljen, drugi da je u bekstvu

Izvor: B92, Tanjug, Beta/AP
Podeli
Tanjug/AP
Tanjug/AP

U međuvremenu, odlučeno je da se nivo opasnosti od terorističkih pretnji digne na najviši nivo.

Napadač je identifikovan kao 29-godišnji muškarac i njegov stan je ranije danas pretresen u okviru istrage o pljački izvedenoj još letos, prenosi Rojters. Sumnja se da je napadač ekstremista, ali motiv napada još uvek nije utvrđen.

Iako su neki francuski mediji preneli da je policija opkolila napadača, prema informacijama državnog sekretara francuskog ministarstva unutrašnjih poslova Lorana Nunjeza on je i dalje u bekstvu.

Nunjez je rekao za radio Frans Enter da je moguće da je napadač pobegao u susednu Nemačku kao i da još nije ustanovljeno da je terorizam motivacija za napad.

Parisko tužilaštvo će istragu o pucnjavi u centru Strazbura, pokrenuti kao da se radi o terorističkom napadu. Tužilac, koji je zadužen za protivterorističke istrage, otputovaće u Strazbur, saopšteno je iz njegove kancelarije.

Ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane dodao je da je napadač od ranije poznat policiji i da ima dosije.

Lokalne vlasti kažu da je on od ranije na sebe skrenuo pažnju obavestajnih službi, prenosi Rojters.

Zatvoren je i Evropski parlament, a osoblju je naređeno da ostane unutar prostorija parlamenta, prenosi Rojters.

Policija je evakuisala centar grada, a osobe koje su se našle na licu mesta u trenutku kada su pucnji ispaljeni sklonjene su u okolne lokale.

strana 1 od 380 idi na stranu