Haradinaj: Rat OVK bio je čist i sveti, to je dokazano

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj oglasio se povodom poziva Specijalnog suda njegovim saboracima, bivšim pripadnika OVK. "Rat OVK bio je čist i sveti".

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2018.

11:19

Haradinaj: Rat OVK bio je čist i sveti, to je dokazano
Foto: EPA-Malton Dibra

On je na svom profilu na Fejsbuku objavio da niko nema pravo da sramoti Kosovo, da se krije, spreči ili izbegne pravdu. "Rat OVK bio je čist i sveti, i to je dokazano", naveo je Haradinaj.

"Svedočenje u Specijalnom sudu o tome kolika je naša žrtva za vladavinu prava predstavlja izazov na našem putu napred, koji ćemo prevazići i učiniti ga jedinstvenim i jačim", napisao je Haradinaj.

Saborcima je poručio i da će prištinske institucije biti uz njih i pružiti im svu neophodno pomoć u zaštiti zakonitosti. "Žrtva naroda Kosova za slobodu i nezavisnost bila je bez presedana u novoj istoriji Evrope. Naš oslobodilački rat je bio ispravan i sveti, to je već dokazano. Od nas se tražila žrtva i suočavanje s pravdom, iako smo bili žrtve agresije", naveo je Haradinaj.

Poručio i da niko ne treba da misli i veruje da je, kako je rekao, "ova zemja osudjena na propast", te dodao da su ti pozivi za saslušanje "želja da se zadovolje interesi onih koji su izgubili rat, a danas ugrožavaju mir i stabilnost u regionu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: