Komandant KFOR-a: Nastavljamo svoj mandat, a nismo ni sami

Komandant KFOR-a na Kosovu Lorenco d"Adario izjavio da će KFOR nastaviti da ispunjava svoj mandat i da stvara bezbedno i sigurno okruženje.

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2018.

07:31

Komandant KFOR-a: Nastavljamo svoj mandat, a nismo ni sami

"Mi nismo sami, radimo zajedno sa misijam Ujedinjenih Nacija, Evropskom Unijom, OEBS-om i mnogim drugima. Institucije na Kosovu, sve okolne zemlje treba da osiguraju progres i stabilnost. Mi smo ujedinjeni, privrženi i fokusirani na stvaranje uslova i progresa u budućnosti", rekao je on, a prenosi Radio Goraždevac.

"Nastavićemo da ispunjavamo svoj mandat sa stvaramo bezbednu i sigurnu sredinu. Bilo gde na Kosovu nastavićemo da ispunjavamo ovu veoma važnu misiju", dodao je komandant KFOR-a na Kosovu.

On je to rekao u utorak u italijanskoj bazi "Viladjo Italija", gde je nadomak Peći izvršena smena komande KFOR-a u Multinacionalnoj borbenoj grupi Zapad. Alpski puk zamenili su vojnici iz Artiljerijskog puka "Pasubio" iz Napulja.

Komandu KFOR-a u ovom delu Kosova od dosadašnjeg komandanta Ruđera Kukinija preuzeo je Đanfranko di Marko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: