"Cirkusom koji pravi Dodik najviše gube on, SNSD i Srpska"

Član Predsedništva BiH Željko Komšić komentarisao je poteze predsedavajućeg Milorada Dodika u vezi s insistiranjem na zastavi Republike Srpske.

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2018.

11:26

Foto:EPA-EFE

"Prvo, i sam Dodik zna da se zastava BiH nikada neće maknuti iz Predsedništva BiH. I to iz razloga koji su mu savršeno poznati - to je zastava države BiH, definisana zakonom za koji je glasao i Dodik i njegov SNSD i ističe se i postavlja tamo gde je to zakonom predviđeno", rekao je Komšić za Klix.ba.

“Kao drugo, navodi da se zastava RS postavlja, takođe, tamo gde je to predviđeno zakonom. A zakon nije predvidio da se ista postavlja na i u zgrade državnih institucija. Treće, otkazivanjem konsultacija vezanih za formiranje Veća ministara BiH, kao i eventualnim otkazivanjem sednica Predsedništva BiH, najviše štete nanosi se samom Dodiku, SNSD-u i RS-u, jer se upravo njima najviše žuri i treba im hitno formiranje Veća ministara, između ostalog, kako bi smenio kadar SDS-a i postavio svoj", naglasio je Komšić.

Takođe, odluke koje treba da usvoji Predsedništvo BiH, navodi Komšić, neophodne su Republici Srpskoj, samom Dodiku i SNSD-u.

"Dakle, ovim cirkusom koji pravi Dodik najviše gube upravo Milorad, SNSD i RS. Pa neka on onda nastavi", poručio je član Predsedništva BiH za Klix.ba.

Inače, sednica Predsedništva BiH koja bi trebalo da se održi danas u 14 sati neizvesna je zbog navedenih Dodikovih zahteva, ali i principijelnih stavova druga dva člana Predsedništva koji insistiraju na poštovanju zakona i Ustava BiH.

Takođe, može se očekivati da se ne prihvati ni predlog da se tokom sednice video-linkom javi iz Banjaluke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: