Uhapšen zamenik načelnika PU Beograd i još devet osoba

Zamenik načelnika trećeg odeljenja Policijske uprave za Beograd D. J. uhapšen je u akciji MUP-a na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.12.2018.

14:23

Uhapšen zamenik načelnika PU Beograd i još devet osoba
Foto: Thinkstock

On je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz MUP-a.

D. J. je uhapšen po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

D. J. za kojeg mediji pišu da se zove Dejan Jović, sumnjiči se da je 1. novembra policijskom službeniku PS Zvezdara rekao da ne preduzima mere iz svoje nadležnosti prema jednom muškarcu, za kojim je bila raspisana potraga zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Izvršenim proverama u PS Zvezdara utvrdjeno je da se po predmetu nije postupalo u skladu sa zakonom, a policijski službenik je osumnjičen da je svesno obustavio dalji rad po navedenom predmetu, naodi se u saopštenju MUP-a.

D. J. je osumnjičen i da je u 16 situacija neovlašćeno pristupao podacima gradjana u sistemu JIS MUP-a i iste saopštavao trećim licima.

Osumnjičenom je odredjeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Takodje, protiv 36-godišnjeg policijskog službenika Policijske stanice Zvezdara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, po nalogu tužilaštva, podneta je krivična prijava u redovnom postupku.

Među uhapšenima još dva policijska službenika, bivši rukovodioci Telekoma i "Komercijalne banke".

Novosti su prethodno javile da je uhapšeni D. J. zamenik načelnika Odeljenja za krvne i seksualne delikte.

MUP je saopštio da je u više odvojenih akcija uhapšeno 10 osoba, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije.

Protiv još četiri osobe podnete su krivične prijave u redovnom postupku.

Među osumnjičenima su tri policijska službenika, bivši rukovodilac u "Telekomu Srbije", ovlašćeno lice Sindikata železničara Srbije, bivše odgovorno lice "Komercijalne banke" i drugi, saopštio je MUP.

Oni se sumnjiče da su izvršili više krivičnih dela od 2013. godine do danas kojim su oštetili budžet Republike Srbije, pravna i fizička lica za više od milion evra.

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja, primanje mita, zloupotreba položaja odgovornog lica, udruživanje radi vršenja krivičnog dela, poreska utaja i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: