Hapšenja zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica

Pripadnici MUP-a u Kraljevu uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.12.2018.

12:11

Hapšenja zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica
Foto: Ilustracija Getty Images

Takođe je Odeljenje za borbu protiv korupcije podnelo krivičnu prijavu protiv jedne osobe u Vrnjačkoj Banji zbog pronevere u obavljanju privredne delatnosti.

Uhapšeni su M.M. (51). godište, M.S. (58), D.K. (52) i Đ.Z. (33) i terete se da su kao lica sa stvarnim upravljačkim pravima u privrednom društvu "Go&Do" iz Čačka, preneli 100 odsto osnivačkog kapitala sa jednog lica na drugo.

Osnivački kapital prenet je, kako je saopšteno iz MUP-a, po prethodno postignutom dogovoru u decembru 2017. godine na osnovu ugovora o prenosu udela.

Osumnjičeni su i da su na osnovu tog ugovora, od januara do jula ove godine naručivali robu od većeg broja privrednih društava i prodavali je na "crno", ne izmirujući obaveze prema dobavljačima, niti uplaćujući novac na poslovni račun preduzeća "Go&Do".

Na ovaj način osumnjičeni su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od 6.895.226 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, podneli su krivičnu prijavu protiv trgovca u maloprodajnom objektu privrednog društva "Kondor" u Vrnjačkoj Banji.

Krivična prijava podneta je zbog postojanja osnova sumnje da je osumnjičeni počinio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Osumnjičeni se tereti da je od januara do maja ove godine prisvojio pazar iz prodavnice u iznosu od 862.640 dinara, kao i robu u vrednosti od 128.625 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: