Zabeleće se Srbija, stiže sneg

U subotu na severu, zapadu i u Timočkoj Krajini, a u nedelju i u ostalim krajevima Srbije očekuje se sneg uz formiranje snežnog pokrivača.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.12.2018.

13:25

Zabeleće se Srbija, stiže sneg
Foto: Thinkstock

Najviše snega očekuje se na severu i zapadu zemlje, lokalno i oko 20cm, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Srbiji će sutra ujutro i pre podne na severu i istoku biti pretežno oblačno i suvo, u ostalim krajevima pretežno sunčano.

Posle podne na zapadu i jugu naoblačenje koje će se uveče i tokom noći proširiti na većinu predela, uslovljavajući na jugozapadu i jugu Srbije ponegde slab sneg.

Vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura od -7 do -1 C, a najviša od 3 do 7 C.

U Beogradu će biti pretežno oblačno i suvo. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura oko -1 C, a najviša oko 3 C.

U narednih sedam dana u Srbiji će biti pretežno oblačno i hladno. U petak pre podne na jugu i zapadu sneg, koji će se posle podne proširiti i na ostale predele.

U južnim, zapadnim i centralnim krajevima sneg će preći u kišu koja će se ponegde lediti na tlu.

U subotu na severu, zapadu i u Timočkoj Krajini sneg uz formiranje snežnog pokrivača, u centralnoj Srbiji mešovite padavine, a na jugu kiša.

U nedelju se sneg očekuje u celoj zemlji. U petak uveče, tokom noći i u subotu u kosavskom području umeren i jak, na jugu Banata i u Donjem Podunavlju povremeno i olujni, jugoistočni vetar, koji će u subotu krajem dana oslabiti. Zatim do kraja perioda ponegde provejavanje slabog snega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: