Salivini: Antisemiti su imbecili

Zamenik italijanskog premijera i lider desničarske Lige Mateo Salvini izjavio je pred dolazak u Izrael da su antisemiti "imbecili i delikventi".

Izvor: Beta

Utorak, 11.12.2018.

10:48

Salivini: Antisemiti su imbecili
Foto:EPA-EFE Alessandro Di Meo

Salvini je rekao i da je Izrael "jedna od najvećih i najmodernijih demokratija na planeti" i da njegovoj poseti nije potrebno drugo opravdanje.

On je ponovo rekao da su "antisemiti imbecili i delikventi" i da će on kao ministar unutrašnjih poslova učiniti sve da se suprotstavi antisemitizmu.

Salvini je ocenio da antisemtizam raste u Evropi i da je islamski ekstramizam glavni neprijatelj građanskog društva i socijalnog mira i u Italiji i u Izraelu.

Na pitanje da li će predložiti preseljenje ambasade Italije iz Tel Aviva u Jerusalim, Salvini je uz smešak odgovorio da ga puste da poseta prođe u miru, preneli su izraelski mediji.

Glasine da je predsednik Izraela Ruven Rivlin odbio da se sastane s njim su "lažne vesti", rekao je Salvini, dodavši da sastanak nije ni tražio.

On će doputovati u Izrael danas popodne i sastati se najpre s ministrima pravde, unutrašnjih poslova i turizma, a sutra s premijerom. I u kabinetu predsednika Rivlina je navedeno da je razlog što se neće sastati s Salvinijem gust raspored posete.

U nedavnom intervjuu za CNN Rivlin je rekao da neonacistički pokreti na mogu biti prihvaćeni Izraelu. "Ne možete reći mi poštujemo državu Izrael i želimo veze s njim ali smo neofašisti", rekao je Rivlin.

Salvini će takođe posetiti izraelsku jevresku zajednicu i Memorijalni centar holokausta Jad Vašem.

U pismu objavljenom u ponedeljak u listu Republika koje je potpisalo 100 italijanskih Jevreja, zahteva se da Salvini javno osudi desničarske akte antisemitizma i agresiju protiv stranaca, Roma i migranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: