Optužnica protiv gradonačelnika opštine Novo Brdo

Protiv gradonačelnika opštine Novo Brdo, Svetislava Ivanovića, Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu podiglo optužnicu zbog navodne zloupotrebe službenog položaja.

Izvor: Tanjug

Utorak, 11.12.2018.

13:22

Optužnica protiv gradonačelnika opštine Novo Brdo
Ilustracija: Thinkstock

Ivanović u izjavi za RTV Kim kaže da ne zna ništa o podizanju optužnice, ali da je bio na razgovoru kod tužioca.

Prema navodima optužnice od 15. novembra prošle godine, Ivanović je kao službeno lice, u svojstvu gradonačelnika opštine Novo Brdo, prekoračio ovlašćenja u vezi sa funkcionisanjem dva lovačka udruženja i time navodno uzrokovao materijalnu štetu od 12.200 evra, objavio je portal Kallxo.

“Zbog lovačkog udruženja sam bio kod tužioca, a za ostalo ne znam o čemu se tu radi. Mi imamo jedno lovačko udruženje, a još jedno hoće na silu da se ubaci. Lovačka udruženja imaju nešto medjusobno, pa hoće tu da uvuku i opštinu,” kazao je Ivanović za RTV Kim.

Ivanović tvrdi da u Novom Brdu postoji lovačko udruženje Stara Kaljaja (Tvrđava), ali da su nakon izbora prošle godine iz Udruženja Vuk izašli u lov i da su ih lovci iz Udruženja Stara Kaljaja sprečili u tome.

Predsednik Opštine tvrdi da je tada došlo do sukoba izmedju članova dva udruženja te da je on pokušao da reši tu situaciju. A rešio je tako što je potpisao saglasnost da do privatizacije funkcioniše Udruženje Stara Kaljaja.

Prištinska Koha podseća da je Ivanović marta prošle godine od istog suda u Gnjilanu novčano kažnjem sa 4.500 evra za krivično delo zloupotreba službenog položaja i konflikt interesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: