Berlin Prištini: Ovo mora hitno da bude sprečeno

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas pozvao je Kosovo da ukine ili bar suspenduje uvođenje tarifa od 100 odsto na robu iz Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2018.

12:29

Berlin Prištini: Ovo mora hitno da bude sprečeno
Getty Images

On je takođe upozorio i na opasnost od dalje eskalacije tenzija.

On je, govoreći na skupu u Parizu o širenju malokalibarskog naoružanja sa Balkana, rekao i da žali zbog izlaska predstavnika Srba iz institucija na severu Kosova, prenosi Rojters.

"Dalja eskalacija mora pod hitno biti sprečena. Mora biti zaštićen uspeh dijaloga o normalizaciji odnosa (Prištine i Beograda)", rekao je Mas.

Prema njegovim rečima, poboljšani odnosi ubrzavaju napore Beograda i Prištine, ali i balkanskih zemalja da se pridruže EU.

"Umesto razmišljanja o promeni granica, Beograd i Priština bi trebali da se fokusiraju na održivi sporazum, koji pokriva sva otvorena pitanja i omogućava sveobuhvatnu normalizaciju", rekao je Mas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: