"Nepredvidivi potezi usijanih glava u Prištini"

Poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Igor Simić izjavio da takse na srpsku robu otežavaju život Srba na Kosovu, a da bi nove mere ugrozile opstanak Srba.

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2018.

09:27

Foto: Tanjug/AP

"Ne možete ni da predvidite šta se sve mota u usijanim glavama u Prištini i kakvi su budući potezi koji će najdirektnije ugroziti mir i bezbednost svih na Kosovu a posebno Srba", rekao je Simić Radio televiziji Srbije.

Prema njegovim rečima, zabrana dolaska srpskih funkcionera na Kosovo bio bi još jedan "udarac smirivanju tenzija" jer su svi zvaničnici Srbije koji su bili na Kosovu pozivali na mir.

Simić je rekao da mir nema alternativu ali i da Srbi ne mogu da prihvate ugnjetavanje koje će direktno ugroziti njihov fizički opstanak na Kosovu.

Za eventualno ukidanje platnog prometa u pogledu korišćenja dinara, on je rekao da bi to značilo i da je neko u Prištini "odlučio da ovde ne bude mir".

Rekao je i da Srbi na Kosovu nastavalju sa "mirnim, demokratskim protestima". "Pozivamo međunarodne predstavnike, ovde u Prištini i u Briselu, da umesto anemičnih upozorenja najdirektnije pozovu Prištinu da prekine sa potezima koji ugrožavaju opstanak Srba na Kosovu i podrivaju dijalog u Briselu", rekao je Simoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: