Pojavila se prva fotografija Gruevskog posle bekstva

Makedonski mediji objavili su posle podne fotografiju na kojoj se vidi odbegli bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski kako šeta Budimpeštom.

Izvor: Beta

Utorak, 11.12.2018.

20:55

Pojavila se prva fotografija Gruevskog posle bekstva
Foto: Gettyimages

Prva fotografija Gruevskog posle bekstva u Mađarsku pojavila se na društvenim medijima mesec dana nakon što je ilegalno napustio Makedoniju, a za sada se ne zna autor, kada je naprevljena i da li je autentična.

Makedonska agencija Makfaks navodi da je deo mađarskih novinara podelio fotografiju Gruevaskog na Fejsbuku i Tviteru, uz napomenu da je napravljena u centru Budimpešte, u delu grada u kojem najčešće borave turisti.

Dodaje se da se pored Gruevskog na fotografiji vidi čovek koji liči na Aleksandra Trajkovskog, odbornika VMRO DPMNE u skopskoj opštini Gazi Baba, kojem se sudi u jednom od slučajeva Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore.

Nikola Gruesvki, koji je u Makedoniji osuđen na dve godine zatvora i protiv koga se vodi još nekoliko sudskih postupaka, pobegao je iz Makedonije 11. novembra i za samo desetak dana u Mađarskoj dobio azil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: