"Dodikov kabinet da usaglasi pravila"

Konsultacije članova Predsedništva BiH sa predstavnicima političkih stranaka o imenovanju predsedavajućeg Saveta ministara BiH su otkazane zbog zastave.

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2018.

18:05

Foto: Tanjug/AP

Predsedavajući Predsedništva Milorad Dodik tražio da se iz sale za sastanke iznese zastava BiH, pošto prethodno nije udovoljeno njegovom zahtevu da u sali bude istaknuta i zastava RS, prenela je regionalna N1 televizija.

Novinarima koji su čekali početak sastanka rečeno je da je sastanak otkazan, jer nije prihvaćen Dodikov zahtev da se pored zastave BiH nađe i zastava RS.

Sarajevski portal Klix.ba je objavio da bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović nije pristao na taj Dodikov zahtev, navodeći da je on mimo zakona.

Dodik se danas nije ni pojavio u zagradi Predsedništva BiH.

Za sutra je najavljena prva zvanična sednica Predsedništva BiH, a portal Klix navodi da je Dodik planirao da se sednica održi video-linkom, putem kojeg bi se on javio iz svog kabineta u Istočnom Sarajevu sa zastavom RS.

Druga dva člana Predsedništva BiH, Šefik Džaferović i Željko Komšić, kako se ističe, neće pristati na tu opciju.

Predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izjavio je da je kabinet predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika morao sa protokolom i kabinetima druga dva člana Prededništva da usaglasi pravila održavanja konsultacija sa političkim strankama o imenovanju predsedavajućeg Saveta ministara BiH.

"Predsedavajući Predsedništva BiH je domaćin, a ne gost u zgradi Predsedništva, i njegov kabinet je, kao i svaki drugi domaćin, morao da pripremi kuću pre dolaska gostiju koje je pozvao", naveo je Borenović u pisanoj izjavi za medije.

On je ocenio da, u krajnjem slučaju, kako bi se izbegle neugodnosti i bespotreban cirkus, sastanak je mogao da bude održan i u Kabinetu srpskog člana Predsedništva BiH, gde oduvek stoji zastava Republike Srpske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: