Savetnik urednika "Ilustrovane politike" podneo ostavku

Savetnik glavnog i odgovornog urednika Ilustrovane politike Goran Kozić podneo je ostavku.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

U obrazloženju ovog poteza Kozić je naveo: "Zaključio sam da je moj pristup uređivanju novina neprihvatljiv. Zato podnosim ostavku na sva uređivačka mesta u Politikinoj kući. Izvinjavam se svima koje sam svojim načinom pisanja uvredio, ili ponizio. Izvinjavam se svojoj porodici, svojoj deci i državnom vrhu", naveo je Kozić u izjavi za javnost dostavljenoj Tanjugu.

Ministarstvo kulture i informisanja reagovalo je ranije žaljenjem zbog toga što naslovna strana tog porodičnog nedeljnika nije u skladu sa merilima dobrog ukusa.

Na naslovnoj strani najnovijeg izdanja Ilustrovane politike neprikladno su prikazani Veran Matić i Ljiljana Smajlović, "u društvu" američkog ambasadora Kajla Skota.

Ministarstvo kulture i informisanja kritikovalo je naslovnu stranu Ilustrovane politike. Nadležno ministarstvo je izrazilo žaljenje zato što "ni nova naslovna stranica nije po merilima dobrog ukusa".

Povodom toga, oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Veran Matić naveo je da već mesec dana traje kampanja Ilustrovane politike, savetnika glavnog urednika Gorana Kozića i spoljnog saradnika Đorđa Martića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 157 idi na stranu