Smenjen sa pozicije zbog sukoba interesa jednog saradnika

Načelnik Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj grada Leskovca Bojan Tojaga smenjen je zbog sukoba interesa.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 11.12.2018.

13:54

Smenjen sa pozicije zbog sukoba interesa jednog saradnika

Gradonačelnik Goran Cvetanović saopštio je da je Tojaga smenjen na sednici Gradskog veća, u prisutvu novinara, zbog sukoba interesa u kome se našao jedan visoki činovnik tog odeljenja.

Činovnik koji radi u Društvenim delatnostima bio je član komisije na konkursu na kome je njegova supruga za svoj projekat dobila 300.000 dinara.

Iako je ona od dobijenih sredstava odustala, Cvetanović je ocenio da je to bio sukob interesa, te da je Tojaga to morao znati kao šef službe.

"Muž član komisije, supruga dobija novac - to je prava istina. Ako nije tačno, izađite pa kažite", poručio je gradonačelnik i potom saopštio svoju odluku o smeni Bojana Tojage.

Tojaga je raspoređen na Odeljenje za privredu i poljoprivredu kao samostalni stručni saradnik na poslovima vodoprivrede, protivgradne zaštite i vanredne situacije.

Tojaga je član Srpske napredne stranke od osnivanja.

Ranije je bio na čelu ugašene Agencije za lokalni ekonomski razvoj Leskovca, a potom načelnik Odeljenja za društvene delatnsoti i lokalni razvoj, najvećeg odeljenja sa najvećim sa budžetom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: