Ambasador Katara: Srbija i Katar dve bratske države

Dan državnosti Katara obeležen je u Beogradu. Ambasador Mubarak bin Fahad Al Tani rekao je da su Srbija i Katar bratske države koje vezuju prijateljski odnosi.

Izvor: Tanjug

Utorak, 11.12.2018.

10:47

Ambasador Katara: Srbija i Katar dve bratske države
Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC

Ambasador je istakao da Katar pozdravlja napore Vlade Srbija u postizanju napretka, ekonomskog razvoja i obezbeđivanja stabilnog života svog naroda, kao i u jačanju kredibiliteta Srbije u međunarodnoj zajednici primenjujući, kako kaže, politiku umerenosti u suočavanju sa svim regionalnim i međunarodnim izazovima.

''Katar posebnu pažnju posvećuje jačanju bilateralne saradnje sa Srbijom kroz parafiranje postignutih sporazuma i inteziviranje razmene poseta visokih zvaničnika dveju zemalja'', naveo je Al Tani i naglasio da su Srbija i Katar dve bratske države koje vezuju prijateljski odnosi.

"Srbiji, kao i svim bratskim i prijateljskim narodima, želim napredak i prosperitet'', poručio je ambasador.

Ambasador je naveo da je prošlo više od godinu dana od kada su pojedine susedne zemlje, kako kaže, nepravedno uvele blokadu Kataru sa ciljem urušavanja ekonomije i pozicije te države u svetu i podrivanja njenog suvereniteta.

''Uprkos tome, Katar je uspeo da prevaziđe posledice blokade, da ojača svoju ekonomiju i poveća svoju nezavisnost zahvaljujući jedinstvu naroda i mudrosti rukovodstva, koje je primenilo politiku uzdržanosti i umerenosti, pozivajući zemlje koje su uvele blokadu na dijalog bez preduslova'', rekao je Al Tani.

Ambasador je istakao da je Katar učvrstio odnose sa svojim saveznicima i razvio veze sa većinom zemalja sveta.

Dan državnosti Katara obeležava se 18.decembra, pošto je tog dana 1878. godine šeik Jašim bin Mohamed Al Tani poveo državu ka jedinstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: