Dačić odgovorio hrvatskoj ministarki spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da bi "Hrvatskoj bilo bolje da se prvo suoči sa sopstvenom prošlošću”.

Izvor: Beta

Utorak, 11.12.2018.

22:37

Dačić odgovorio hrvatskoj ministarki spoljnih poslova
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Kako je rekao, Hrvatskoj bi bilo bolje da “prestane da relativizuje genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima počinjen tokom Drugog svetskog rata u NDH, kao i da slavi progon Srba u 'Oluji'".

"Srbija je svoje zločince kaznila i nastavlja da ih kažnjava", kazao je Dačić za "Večernje novosti" od srede, 12. decembra, odgovarajući na izjavu hrvatske šefice diplomatije Marije Pejčinović Burić, koja je kazala da je Srbija nespremna da se suoči sa pitanjima iz prošlosti".

Hrvatska šefica diplomatije je posle međuvladine konferencije u Briselu rekla da "nespremnost Srbije da se suoči s pitanjima iz prošlosti otvara pitanje rešavanja svih drugih pitanja koja su ili posledica raspada bivše države ili proističu iz domovinskog rata".

"Mi smo izrazili veliku zabrinutost da ti procesi ne mogu ići kako bi trebalo i onoliko brzo koliko bi trebalo, ako srbijanska strana ne bude u pravom smislu suočena sa svojom prošlošću, svojom ulogom u prošlosti i odricanjem, naravno, od ideologije 90-ih godina", rekla je hrvatska ministarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: