Vučić se oglasio o napadima na novinare

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je uvrede i pretnje upućene novinarki Studija B Barbari Životić, kao i napade na Ljiljanu Smajlović i Verana Matića.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Pročitajte još:

Ministarstvo se javilo zbog Ilustrovane politike i Barbare

Slučaj "Barbara": Burno u studiju zbog novinarke Studija B

"Već mesec dana traje kampanja"

Vučić: Barbara divno čeljade; Ivanović: Nikom nisam pretio

"Najoštrije osuđujem divljačke uvrede i pretnje na račun Ivane Vučićević i Barbare Životić, ali i brutalne napade na Ljilju Smajlović i Verana Matića. Država Srbija preduzeće sve mere, ne samo da fizički zaštiti novinare, već da sačuva i njihovo pravo na profesionalno dostojanstvo“, napisao je Vućić na Tviteru.

Da podsetimo, bura oko novinarke Studija B digla se zbog izveštavanja o protestu opozicije, a društvene mreže prepune su osuda.

Ilustrovana politika objavila je na naslovnoj strani izdanja od ponedeljka 11. decembra likove novinarke Ljiljane Smajilović, predsednika Upravnog odbora Fonda B92 Verana Matića i ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota na slici Bogorodice kako hrani Isusa uz naslov "Verane, Verane, šta to radiš, mamografu jedan".

Te novine, koje su u državnom vlasništvu, objavile su 30. oktobra naslovnu stranu sa natpisom "Psi su pušteni" i prateći tekst čiji je autor Đorđe Martić, a koji je upućen protiv nezavisnih novinara i medija.

strana 1 od 180 idi na stranu