"Ne vidim razlog za izbore, osim nešto o Kosovu" VIDEO

Srbija bi na proleće opet mogla na vanredne parlamentarne izbore, piše beogradska štampa. Bogosavljević smatra da u ovom trenutku to nije realno.

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2018.

10:01

Ilustracija: Thinkstock

Posle razgovora sa saradnicima, predsednik Srbije sve je bliže tome da donese takvu odluku, navode beogradski mediji. Kakav bismo scenario mogli da očekujemo ukoliko bi do izbora došlo?

Srđan Bogosavljević iz Ipsosa kaže da realne šanse za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora zna samo vladajuća koalicija, koja ima takvu većinu da može da raspiše izbore kad god hoće.

"U ovom trenutku ja ne vidim ozbiljan razlog za raspisivanje vanrednih izbora, osim ako se ne bi pojavilo nešto veoma značajno za budućnost države, pre svega nešto vezano za Kosovo", istakao je on i dodao da bi jedino tada referendum i izbori imali smisla.

Na pitanje ako bi i došlo do vanrednih parlamentarnih izbora ko bi na njima pobedio, Bogosavljević kaže da Ipsos stalno radi istraživanja i da kontinuirano prate raspoloženje birača.

"Ljudima iz vladajućih stranaka, pre svega iz SNS-a, bi naravno bilo primamljivo da raspišu izbore i da još malo pojačaju svoju prednost s obzirom na to da je opozicioni blok prilično razjedinjen", kaže Bogosavljević i dodaje da mnogi građani imaju problem da prepoznaju sve članove opozicionog bloka.

"Taj tzv. Đilasov blok je sada došao do te dvocifrene rejtinge", ističe on i naglašava da bi, ako bi sada bili održani izbori, SNS bila ubedljivo prva stranka, dok bi Đilasov blok, iako na dvocifrenom rejtingu, bio daleko posle prve pozicije. Osim njih, još bi jedino na cenzus pretendovao blok SPS-JS i radikali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: