"Samo je vrhovni komandant Vučić ovlašćen da odgovori"

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da jedini koji je ovlašćen da odgovori na mere prištinskih vlasti jeste "vrhovni komandant Aleksandar Vučić".

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2018.

10:02

Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

On je istakao da je Vučić načelno protiv upotrebe sile i da bi to predstavljalo poslednju opciju, koja bi bila upotrebljena u slučaju da dođe do ugrožavanja života Srba na Kosovu.

Đurić je za Radio-televiziju Srbije naveo da se nada da do takvih mera neće doći i da su predstavnici Srbije vodili razgovore sa međunarodnim partnerima, kojima je predočeno "koliko bi opasno bilo (uvođenje) bilo kakvih novih mera", koje je Priština nedavno najavila.

"Svako ko razmišlja o novim merama je neprijatelj mira i stabilnosti u regionu", rekao je Đurić i ocenio da se za njihovo uvođenje zalažu svi lideri Albanaca sa Kosova, "ali potencijalno i zapadni krugovi koji žele Srbiju da dovedu do svršenog čina".

Govoreći o najavljenom glasanju u Skupštini Kosova u petak 15. decembra, o formiranju vojske, Đurić je rekao da "KFOR i NATO nemaju mandat da naoružavaju (prištinske vlasti)", već da to spreče i da član 14 Rezolucje 1244 ima zadatak da razoruža sve takve formacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: