"Makron priznao da je delimično odgovoran za gnev u FRA"

Francuski predsednik Emanuel Makron priznao je da je delimično odgovoran za gnev koji je izazvao višenedeljne proteste u Francuskoj, prenosi AP.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.12.2018.

23:00

Foto: Tanjug/AP

AP ocenjuje da je to neuobičajeno priznanje za lidera izabranog prošle godine.

"Verovatno nismo mogli da za godinu i po dana donesemo dovoljno brze i dovoljno snažne odgovore", rekao je Makron večeras u televizijskom obraćanju naciji.

Makron je priznao i da je možda ostavio utisak "da ne mari" za brige građana, kao i da je "možda povredio" neke ljude svojim komentarima, primećuje američka agencija.

AP navodi da Makrona mnogi u Francuskoj smatraju arogantnim, između ostalog jer je jednom prilikom nezaposlenom muškarcu rekao da bi bilo dovoljno da "pređe ulicu da bi mu našao posao", a jednom penzioneru je savetovao da se ne žali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: