Policajac "monstrum" osuđen za ubistvo 78 osoba

Bivši ruski policajac Mihail Popkov osuđen je za ubistvo 78 ljudi u blzini sibirskog grada Angarska, prenose svetski mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.12.2018.

13:03

Policajac
Foto: Tanjug/AP

Sud u sibirskom gradu Irkutsku proglasio je danas Popkova krivim za 56 ubistava počinjenih između 1992. i 2007. godine.

Popkov je osuđen dok je već bio u zatvoru, gde je već služio doživotnu kaznu izrečenu 2015. godine za 22 ubistva.

Njegove žrtve, osim jednog policajca, sve su bile žene između 16 i 40 godina, a Popkov ih je "mamio" nudeći im vožnju kolima u noćnim časovima. U tri slučaja, čak, dokazano je da je žrtve ubio dok je bio na dužnosti u policijskom vozilu.

Žrtve je ubijao u blizini grada Angarska sekirom ili čekićem, a tela bacao u šumu, pored puta, pa čak i na lokalnim grobljima. Najmanje 10 žrtava je i silovano.

Popkov je uhapšen 2012. nakon što su DNK dokazi pomogli u identifikovanju njegovog vozila. Tvrdio je da "čisti" Angarsk od "nemoralnih žena".

Ukupan broj žrtava Mihaila Popkova, inače, veći je čak i od 52 ubistva za koje je osuđen čuveni ubica iz sovjetskog perioda Andrej Čikatilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: