Britanske službe "otele" Juliju Skripalj?

Sestra Julije Skripalj, koja je otrovana novičokom zajedno sa ocem, bivšim dvostrukim ruskim agentom, tvrdi da su Juliju otele britanske službe.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Screenshot/BBC News Published on May 23, 2018
Screenshot/BBC News Published on May 23, 2018

Viktorija Skripalj je u intervjuu koji je dala listu "Izvestija" izjavila da od 24. jula ne može da stupi u kontakt sa svojom sestrom, koja je otrovana u incidentu u Solzberiju. Po njenom mišljenju, britanske specijalne službe su faktički otele Juliju i nasilno je drže da se ne vrati u Rusiju, preneo je portal Sputnjik.

"Zašto ne puštaju da je obiđu ruske diplomate i rođaci, ne dozvoljavaju da govori za televiziju? Mislim da je drže, najverovatnije, u vojnoj bazi, daleko od medija, u izolaciji od spoljnjeg sveta", rekla je Viktorija Skripalj, dodavši da njenu sestru najverovatnije drže u hemijskoj laboratoriji Porton Daun.

"I ja i drugi rođaci smo više puta probali da pozovemo Juliju, pisali smo poruke. Bez odgovora. Iako je poslednji put kada smo razgovarale rekla da može slobodno da koristi telefon i da želi da se vrati u Rusiju. Julija ovde ima nekretnine, imovinu, na kraju krajeva, ovde je njen čitav život", naglasila je Viktorija.

strana 1 od 380 idi na stranu