Dva ambasadora, slične reči: Političari Kosova korumpirani

Ambasador Velike Britanije u Prištini izjavio da Kosovo ima problem sa korumpiranim politčarima i zvaničnicima koji rade za sopstvene interese, a ne za društvo.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.12.2018.

10:31

Dva ambasadora, slične reči: Političari Kosova korumpirani
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Ambasador Ruiairi O'Konel je to rekao u video-snimku objavljenom na sajtu britanske ambasade i naveo da njegova država sarađuje sa pravosudnim sistemom i civilnim društvom kako bi što bolje nadgledala rad sudova radi otklanjanja korupcije.

"Iz tih razloga, mi u ambasadi Velike Britanije radimo na ohrabrivanju građana, kao što je slučaj sa Muratom Mehmetijem, zvaničnikom poreske administracije, koji radi na borbi protiv korupcije", rekao je O'Koneli, prenosi prištinska Epoka.

Istovremeno, američki ambasador u Prištini Filip Kosnet zatražio je od građana Kosova da preduzmu konkretne akcije u borbi protiv korumpiranih političara. Kako prenosi prištinska Epoka, on je u video-poruci na Fejsbuku istakao da građani moraju da vide da se zakoni primenjuju podjednako na sve i da se njima kažnjava koruptivno ponašanje, posebno kada ga primenjuju vladini zvaničnici i njihovi najbliži saradnici.

"Pozivam vas da gledate mimo ličnih interesa i zahtevate pravdu i odgovornost", rekao je Kosnet i poručio da je posvećenost građana Kosova borbi protiv korupcije osnova za postizanje željene evrointegracije.

"Verujem da je posvećenost vlade i građana Kosova borbi protiv korupcije na svim nivoima osnova prosperiteta i zapadnih integracija koje želite. Dobri zakoni i transparentni procesi su važni, ali nije dovoljno da imate sisteme na papiru, ukoliko se ne implementiraju iskreno, u potpunosti i dosledno", rekao je Kosnet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: