Đukanović: Crnogoraca je malo, bitno da se drže zajedno

Crnogorski predsednik Milo Đukanović počeo posetu Argentini susretom u ambasadi sa konzulima i predsednicima crnogorskih zajednica u zemljama Latinske Amerike.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 10.12.2018.

10:09

Đukanović: Crnogoraca je malo, bitno da se drže zajedno
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Đukanović je tom prilikom poručio da je Crnogoraca malo i da je bitno da se drže zajedno.

Đukanović boravi u višednevnoj poseti Argentini i Paragvaju a za sutra je zakazan susret s predsednikom Argentine Maurisijom Makrijem. Nakon toga će govoriti na svečanosti povodom dolaska prve crnogorske porodice u Argentinu pre 220 godina.

Tokom posete Argentini održaće i predavanje u Savetu za međunarodne odnose Argentine na temu "Zapadni Balkan i EU nakon Bregzita - pogled iz Crne Gore".

Đukanović je na sastanku u Ambasadi govorio o trenutnoj situaciji u Crnoj Gori. "Projekti koje realizujemo su najvredniji u istoriji, i mogli bi služiti na čast mnogo većim državama u Evropi. Ne preterujemo kad sa optimizmom govorimo o blisko boljoj budućnosti. U takvim uslovima država sve posvećenije sarađuje s dijasporom", rekao je Đukanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Crnogorski lider je po dolasku u Buenos Aires razgovarao i sa jednim od najuspešnijih potomaka crnogorskih iseljenika u Latinskoj Americi, Federikom Tomaševićem, čiji se pradeda Slavomir Tomašević doselio u Argentinu još pre Velikog rata.

On je vlasnik najveće banke u tri države, Argentini, Paragvaju i Urugvaju, koja je osnovana 1915. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: