Srbija danas otvara dva nova poglavlja

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović predvodiće danas delegaciju Srbije na 9. međuvladinoj konferenciji u Briselu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.12.2018.

07:03

Srbija danas otvara dva nova poglavlja
Ilustracija: Thinkstock

Očekuje se da na toj konferenciji budu otvorena dva nova poglavlja: 17 - ekonomska i monetarna politika i 18 - statistika.

Međuvladina konferencija počinje u 15 sati, a posle toga biće održana konferencija za novinare na kojoj će, pored ministra Jadranke Joksimović, govoriti komesar EU za susedsku i politiku proširenja Johanes Han i ministar inostranih poslova Austrije Karin Knajsl.

Srbija je, u dosadašnjem procesu pristupanja, otvorila 14 poglavlja, od kojih su dva privremeno zatvorena, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

Joksimović će, prethodno, u 14:30, sa ministrom inostranih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom potpisati Memorandum o razumevanju i tehničkoj ekspertskoj pomoći, kojim će Madjarska produžiti ekspertsku pomoć Srbiji u procesu evropskih integracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: