"Trampov čovek je lagao"

Bivši šef predizborne kampanje Donalda Trampa Pol Manafort lagao je u istrazi u vezi s isplatom i kontaktima koje je imao sa zvaničnicima administracije Trampa.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 09.12.2018.

19:06

Getty Images

To je naveo specijalni savetnik Robert Maler koji istražuje da li je Trampova kampanja iz 2016. bila u dosluhu sa Rusijom, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je to objavljeno u zvaničnim sudskim spisima.

Iz Malerovog kabineta ovaj dokument je dostavljen sudiji Okružnog suda u Vašingtonu koji je zatražio više detalja u vezi sa Malerovim prošlomesečnim optužbama da je Manafort laganjem prekršio sporazum sporazum o priznanju krivice.

"U intervjuima sa Kancelarijom specijalnog savetnika i Federalnim istražnim biroom (FBI), Manafort je u nekoliko situacija očigledno lagao - to nisu bili slučajevi da je imao obične propuste u sećanju", navodi se u dokumentu iz Malerove kancelarije, prenosi "Glas Amerike".

Navodi se da je, prema onome što se nalazi u podnesku, Manafort lagao o svojim interakcijama sa rusko-ukrajinskim političkim konsultantom Konstantinom Kilimnikom, njegovim nastojanjima da utiče na svedoke, okolnostima pod kojima je firma koja je radila za Manaforta dobila isplatu u vrednosti od 125.000 dolara i Manafortovim kontaktima sa zvaničnicima Trampove administracije.

Portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders saopštila je sinoć u kojem se navodi da se “u vladinom dokumentu o slučaju gospodina Manaforta ne navodi apsolutno ništa o predsedniku".

"Još manje se pominje dosluh i taj dokument je gotovo u potpunosti posvećen pitanjima u vezi sa lobiranjem. Još jednom, mediji pokušavaju da naprave priču tamo gde je nema”, navela je u pisanom saopštenju Sandersova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: