"Policija nije imala saznanja da će biti provokacija"

Apsolutne neistine su tvrdnje da se na protestu opozicije pojedini najavljeni govornici nisu obratili jer ih je policija upozorila da bi to izazvalo incidente.

Izvor: Beta

Nedelja, 09.12.2018.

21:27

Ilustracija: Freeimages.com

To je rekao v.d. načelnika Policijske uprave za Grad Beograd Milan Stanić.

"Policija niti je imala bilo kakva saznanja da će na skupu biti provokacija, niti da će se pojaviti osobe koje bi pokušale da izazovu incidente, te samim tim nikoga nije ni upozoravala na to", naveo je Stanić u izjavi koju u saopštenju prenosi MUP.

On je podsetio da u takvim situacijima i ukoliko poseduje takve informacije, policija nikada ne ide, kako to navode pojedini učesnici sinoćnjeg skupa, da "signalizira" bilo kome šta, već radi svoj posao.

"Da su postojala bilo kakva saznanja slične vrste mi bismo preduzeli sve mere obezbeđenja učesnika javnog skupa, a posebno osoba za koje bi postojala saznanja da bi njihovo učešće moglo izazvati reakcije drugih grupacija. S obzirom da su svi mogli da vide da na ulicama nije bio veliki broj uniformisanih policajaca, jasno je da takva saznanja nismo imali", rekao je Stanić.

On je takođe istakao da je odluka ko će govoriti na nekom skupu isključivo odluka organizatora i da to nema nikakve veze sa policijom, s obzirom da je kompletna organizacija javnog skupa isključivo u nadležnosti organizatora koji ga je prijavio.

"Istakao bih da mi je drago da je i ovaj skup protekao mirno i bez incidenata, što takođe govori da su naše procene da neće biti narušavanja javnog reda i mira, te i naš način postupanja u skladu sa tim, bili ispravni", rekao je Stanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: