Haradinaj: Han mi se izvinio

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj tvrdi da je dobio izvinjenje visokih zvaničnika EU i komesara Johanesa Hana.

Izvor: Tanjug

Petak, 07.12.2018.

16:47

Haradinaj: Han mi se izvinio
Foto: Tanjug/AP/Ronald Zak

On je naveo da mu se Han izvinio zbog toga što Priština ove godine neće dobiti viznu liberalizaciju.

"Evropa je naš partner. Izvinili su se, jer imaju neke unutrašnje probleme. Imali su veliku debatu o migracijama i još neke problem koji nemaju veze sa nama", rekao je Haradinaj, prenela je Gazeta ekspres.

Upitan da li je možda pokušaj ukidanja Specijalnog suda uticao na liberalizaciju viznog režima, Haradinaj je rekao da sve što je, kako je kazao, neprikladno može uticati na svaku odluku.

"Svaka odluka koju donosimo odražava se negde i, ako nam ne olakša rad, onda nam ga otežava", rekao je Haradinaj.

Dodao je da je Evropska komisija dala pozitivan odgovor na viznu liberalizaciju, a da je Evropski parlament pohvalio Prištinu.

"Možda je tu bilo i nekih drugih stvari, ali svi kažu da im je žao, veoma žao", kazao je Haradinaj.

Aktuelna vlast je obećala građanima Kosova da će viznu liberalizaciju dobiti do kraja godine. Prilikom nedavnog boravka u Prištini, komesar Han je rekao da je realan rok da Kosovo viznu liberalizaciju dobije 2020, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo predstavnika pozicije, opozicije i građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: