CG: "Standardno" upozorenje ambasade SAD zbog terorizma

Ambasada SAD u Podgorici izdala je upozorenje svojim državljanima na moguće terorističke napade i u Crnoj Gori tokom novogodišnjih praznika,.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Radi se o standardnom obaveštenju koje diplomatska predstavništva SAD-a širom sveta šalju svojim građanima.

Pojedini mediji preneli su juče vest o upozorenju ambasade SAD u Podgorici američkim državljanima na moguće terorističke napade u Crnoj Gori tokom predstojećih praznika, što je izazvalo uznemirenje javnosti.

"To je standardno obaveštenje koje američke ambasade širom sveta šalju američkim građanima", kazali su juče Pobjedi iz ambasade SAD.

U upozorenju je navedeno da "tokom praznika sigurnosne mere u Crnoj Gori ostaju povećane usled pretnji međunarodnih terorističkih grupa i pojedinaca širom Evrope inspirisanih ekstremističkom ideologijom".

Navodi se da ekstremisti nastavljaju da se fokusiraju na turistička mesta, tržne centre, aerodrome, restorane, vjerske objekte, mjesta transporta.

Američki državljani se savetuju na poseban oprez prilikom poseta festivalima ili nekim drugim prazničnim dešavanjima, verskim objektima i mestima masovnih okupljanja.

U upozorenju se navodi i da "još jednom razmotre svoje lične sigurnosne planove, budu svesni svoje okoline te da prate lokalne medije da bi bili obavešteni".

Kako je rekao nezvanični sagovornik Pobjede, upozorenje se ne odnosi konkretno na Crnu Goru, već "na zemlje širom sveta, jer je tokom praznika promet turista veći".

Region

strana 1 od 149 idi na stranu