"Bolje da da ostavku, nego da se nađe u ruskom zatvoru"

Komandantu Ratne mornarice Ukrajine Igoru Vorončenku bi bilo bolje da podnese ostavku, nego da se nađe u ruskom zatvoru umesto pritvorenih ukrajinskih mornara.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 06.12.2018.

22:10

EPA/Maxim Shipenkov

To je rekla zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

“Prvo je poslao svoje podređene da izvrše naređenje koje je očigledno predstavljalo kršenje zakona, a onda je umislio da je vredan koliko i svi oni… Osim ako to nije novi oblik nenormalnosti kijevskog režima — a to je kapitulacija u mirnodopsko vreme“, napisala je Zaharova na Fejsbuku.

Ona je primetila da bi za iskupljenje za incident u Kerčkom moreuzu bila dovoljna Vorončenkovljeva ostavka.

Ukrajinski admiral Igor Vorončenko je ranije izjavio da je spreman da se menja sa ukrajinskim vojnicima koji su uhapšeni zbog nezakonitog prelaska granice Rusije kod obale Krima i ode u zatvor.

Vojni brodovi ukrajinske mornarice su 25. novembra ujutru povredili državnu granicu Rusije i nekoliko sati izvodili opasne manevre, ne reagujući na legalne zahteve ruskih vlasti.

Ruski graničari su potom zadržali brodove, upotrebivši oružje. Tri ukrajinska mornara su ranjena. Na palubama zadržanih brodova bila su 24 vojnika, među kojima su se nalazili i saradnici Službe za bezbednost Ukrajine, koji su, prema navodima Federalne službe bezbednosti Rusije, koordinirali provokaciju. Svi su uhapšeni zbog narušavanja ruske državne granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: