Advokat potvrdio: Mustafa na sudu u Hagu 14. januara

Priština -- Advokat Arianit Koci potvrdio je da je klijent Rustem Mustafa - Remi primio poziv da se 14. januara pojavi pred Kancelarijom Specijalnog tužioca Kosova u Hagu.

Izvor: Tanjug
Podeli
screenshot
screenshot

Kako prenosi kosovski portal Telegrafi, Mustafin advokat je na svom Fejsbuk nalogu napisao da je reč o pozivu na intervju i da će se Mustafa dobrovoljno pojaviti.

"Spreman je da pojasni svaku okolnost koju KST istražuje.

Ovo je sve o čemu smo do sada obavešteni i tražim da novinari pokažu razumevanje i da ne kontaktiraju Mustafu u vezi sa ovim pitanjem", preneo je njegov advokat.

Mediji su ranije preneli da je Rustem Mustafa prvi koga je Specijalni sud pozvao, da je poznat kao komandant Remi iz zone Lapa, te da je nakon završetka sukoba bio poslanik DPK u kosovskom parlamentu.

Specijalni sud za Kosovo je formiran 2015. glasovima poslanika kosovske skupštine, a njegova je misija da istražuje navode iz izveštaja Dika Martija, o zločinima za koje se navodi da su počinjeni tokom 1998-2000 godine.

Kosovo

Pozicija EU je jasna

Brisel, Beograd -- EU ponovila da je transformacija Kosovskih snaga bezbednosti trebalo da bude izvršena kroz inkluzivan i postepen proces u skladu sa kosovskim ustavom.

Kosovo petak 14.12. 13:04 Komentara: 2
strana 1 od 121 idi na stranu