Haradinaj: NATO ima pravo na svoje mišljenje

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je u parlamentu da je transformacija KBS u vojsku interni proces, penela je Gazeta ekspres

Izvor: B92

Četvrtak, 06.12.2018.

13:25

Haradinaj: NATO ima pravo na svoje mišljenje
Foto: EPA-Malton Dibra

On je dodao da je taj proces potpuno u skladu sa kosovskim ustavom.

Haradinaj je to rekao dan nakon što je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio Prištinu da sada nije vreme za formiranje vojske i da će se, ako ne odustane, suočiti sa posledicama.

"Stvaranje vojske naredne sedmice je unutrašnji proces, u skladu je sa najnaprednijim ustavom u svetu. Ustav koji sadrži sve vrednosti demokratije", tvrdi Haradinaj.

On je rekao da su prištinske vlasti o formiranju vojske imale razgovore sa svim zainteresovanim stranama. NATO ima veliku težinu i može da izrazi mišljenje, ali Kosovo je uvereno da nikada neće dovesti u pitanje odnose sa tom vojnom alijansom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: