"Biće ovo zanimljiva i duga noć"

Samostalna poslanica Marinika Tepić rekla je da je Skupština Srbije "apsolutni generator mržnje i huškanja".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.12.2018.

21:19

Foto: Thinkstock

Ona je dodala da se ta atmosfera preliva na ulice, te poručila da je opozicija prinuđena da se obraća u "paralelnom parlamentu".

Deo opozicije ranije je najavio da će ostati celu noć u parlamentu i da će na dva sata držati konferencije za novinare, a jednu od njih održala je upravo Tepićeva.

Šef poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića rekao je, inače, da će njena konferencija biti i poslednja koja će imati logističku podršku parlamenta.

Tepićeva je ocenila da je upravo intenzivno huškanje prema svima koji ne misle kao vladajuća koalicija, a koje se preliva i na ulice i dovelo početkom ove godine do "političke likvidacije Olivera Ivanovića", a pre nekoliko dana umalo je to, kako je rekla, mogao da bude i Borko Stefanović (Levica Srbije).

Ona je objasnila da se opozicija na "paralelni parlament" odlučila pošto je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrekla opomene Balši Božoviću, Bošku Obradoviću i Marku Đurišiću.

"Građani su ostali uskraćeni za informaciju kako će vlast da 'arči' njihov novac, ušli smo bez završnog računa, odnosno izveštaja o trošenju para. Namera je da se prikrije ogromna svota novca za usluge po ugovoru za članove SNS", rekla je Tepićeva.

Obradović je rekao da će konferencija Tepićeve biti poslednja koja je odobrena od Maje Gojković i generalnog sekretarijata Narodne skupštine.

"To znači da sve naše naredne konferencije u okviru otvorenog parlamenta neće biti prenošene u direktnom prenosu na sajtu Narodne skupštine, niti ćemo imati uslove da vam se obratimo uz ozvučenje i svu propratnu tehniku koju bi skupština morala da obezbedi", rekao je Obradović. Ocenivsi to kao opstrukciju, Obradović je zaključio: "Ali mi ne odstupamo. Ostajemo ovde u Domu Narodne skupštine, na svaka dva sata držaćemo konferencije za medije, ako ne dobijemo asistenciju skupštine, to ćemo prenositi na našim internet-stranicama. Biće ovo duga i zanimljiva noć”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: