Brnabićeva o KiM: Kompromis se nalazi između dva pola

Kompromisno rešenje kosovskog pitanja za Srbiju znači isključenje priznanja nezavisnosti,da bi se govorilo o kompromisu mora postojati sagovornik s druge strane

Izvor: B92

Četvrtak, 06.12.2018.

13:59

Brnabićeva o KiM: Kompromis se nalazi između dva pola
Foto: Tanjug/AP

To je izjavilo predsednica vlade Srbije Ana Brnabić.

Ona je rekla da se kompromis nalazi između dva pola, gde je na jednoj strani - "Kosovo je deo Srbije i tačka", a na drugoj "Kosovo je nezavisno i tačka".

"Između te dve tačke je kompromis. I menjanje granica je kompromis, ali ko je za to danas? U Srbiji niko nije za to, razgovarala sam i sa predstavnicima civilnog društva, želela da čujem i njihovo mišljnje, ali nismo došli do rešenja", rekla je Brnabićeva novinarima nakon obilaska Srpsko-korejskog informatičko-pristupnog centra.

Ona je navela da ništa nije na stolu i da cilj jeste kompromis, ali da za to mora da postoji i sagovornik sa druge strane.

"Morate da razmišljate inovativno, da budete konstruktivni, da se rešenje traži, kako se to kaže, outside of the box", rekla je premijerka i dodala da će jedino rešenje kosovskog pitanja omogućiti da se nešto drugačije ostavi sledećim generacijama i da je za nju upravo to svrha kompromisa.

Brnabićeva je dodala da je to njeno mišljenje, ali da je ona samo jedna od mnogo ljudi koji odlučuju, navodeći da će se o tom pitanju izjasniti i građani na referendumu.

"Daleko smo od kompromisa", zaključila je Brnabićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: