Burno u skupštini: Ko treba da ode – Ljajić ili Šešelj?

Poslanik SRS Aleksandar Šešelj pitao je kada će Vlada Srbije da oduzme imunitet ministru Rasimu Ljajiću.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.12.2018.

12:01

Burno u skupštini: Ko treba da ode – Ljajić ili Šešelj?

Poslanik SDPS-a Milorad Mijatović uputio je kontrapitanje predsednici parlamenta i predsedniku Administrativnog odbora kada će bez mandata da ostane šef poslanika SRS Vojislav Šešelj.

"Kada će Vlada Srbije da oduzme imunitet Rasimu Ljajiću? Zašto je toliko važan za koaliciju? Još gura prst u oko srpskom narodu kada pravi koaliciju u BNV sa Sulejmanom Ugljaninom, koji otvoreno govori da je Srbija fašistička tvorevina”, pitao je Šešelj u delu sednice na kom poslanici postavljaju pitanja.

Šešelj tvrdi da je Ljajić, za predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća, “izabrao” Esada Džudžu, koji je nedavno objavio “rasparčanu” kartu Srbije.

Mijatović je u delu sednice na kojoj poslanici postavljaju pitanja zatražio obaveštenje kada će Administrativni odbor da ostavi Vojislava Šešelja bez mandata, jer je, kako kaže, reč o osuđenom ratnom zločincu.

On je obraćanje Aleksandra Šešelja prokomentarisao izrekom “iver ne pada daleko od klade”, a radikale nazvao “najamničkom strankom”.

Mijatović je naveo i da se protiv Ljajića vodi bezočna haranga i poručio da očekuje da se u igru uključi i “Šerlok Holms”.

"Oni koji investiraju u čoveka prošlosti treba da znaju da je to loša investicija, jer ne daje rezultate. Vaše vreme je isteklo. Srbija je drugačija. Vi se niste promenili, a Srbija ide napred, ide u Evropu”, rekao je poslanik SDPS.

Mijatović je naveo da radikale više ne očekuje u parlamentu i očekuje da su ovo njihovi “poslednji trzaji”.

Rasprava između radikala i poslanika stranke Rasima Ljajića je nastavljena i posle poslaničkih pitanja.

Aleksandar Šešelj je rekao da su radikail izlazili sami na izbore, a da je partija Rasima Ljajića u poslednjih 18 godina “satelit stranka” koja popunjava samo upravne i nadzorne odbore.

Branimir Jovanović SDPS je odgovorio da radikale “niko neće” i da zato i izlaze sami na izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: