SAD upozoravaju: Opasnost u Austriji

Ambasada SAD u Beču izdala je upozorenje zbog opasnosti od terorizma za Austriju za predbožićni period.

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2018.

10:41

SAD upozoravaju: Opasnost u Austriji
Foto: Gettyimages

"Na osnovu postojeće pretnje od međunarodnih terorističkih organizacija i pojedinaca, treba biti obazriv", navodi američka ambasada u upozorenju, dodajući da su potencijalni teroristi "inspirisani ekstremističkim ideologijama".

Upozorava se da su posebno ugrožena mesta na kojima se okupljaju turisti, tržni centri, aerodromi, klubovi, restorani, crkve, kao i saobraćajna čvorišta, koje posećuju zapadni gosti.

Ambasada je američke građane upozorila i na opasnost od terorizma u Austriji i preko Tvitera.

Navodi se da turisti treba da budu obazrivi za vreme praznika, prazničnih manifestacija, u crkvama, kao i u gužvama.

Savezna služba za borbu protiv terorizma (BVT), na drugoj strani, poručuje da ne postoji nikakva konkretna pretnja od terorizma.

BVT navodi da je u stalnom kontaktu sa stranim službama, a i da je tokom predbožićnog perioda pojačana pažnja u celoj Evropi.

Austrija je pre tri godine pojačala bezbedne mere u predbožićnom periodu zbog opasnosti od terorizma, nakon terorističkih napada u Evropi.

Policija je prisutnija na ulicama, posebno tamo gde dolazi do okupljanja ljudi, kao što su božićne pijace.

Takođe ispred božićnih pijaca uspostavljene su betonske barijere, kojima se sprečava "uletanje" vozilima u okupljene.

U Marijahilferštrase, koja je postala pešačka zona, radi zaštite od terorizma, na prilazima, postavljen je "nameštaj" od betona, koji je toliko masivan da može odbraniti svaki pokušaj uletanja vozilima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: